Vårt projekt under 2019

Under 2019 bedriver Umeå Ghana Union ett projekt i Akim Oda, Ghana. Det har fått namnet ”Project No Dropouts” och syftar till att hjälpa flickor i området gå klart sin utbildning. Fattigdomen i området är stor och många flickor väljer att sälja sex istället för att utbilda sig.

Tonårstjejer i Ghana som inte har pengar till bindor riskerar i förlängningen att sluta skolan. I vissa fall utnyttjar män situationen och betalar tjejerna för att ha sex. För vissa tjejer kan det vara sista utvägen för att ha råd att köpa bindor och gå kvar i skolan. Tyvärr leder detta i många fall till tonårsgraviditeter och att tjejerna skolan för att de blir mammor alldeles för tidigt.

Ghana Unions nya projekt är att hjälpa tjejerna att vara kvar i skolan. Det gör vi genom att dela ut bindor och utbilda tjejerna. För 150 kronor hjälper du en flicka med mensskydd i ett år. Vilken bra julklapp va! Sätt in pengarna på Plusgirokonto: 884423-5 eller swisha på 1230591495. Märk inbetalningen ”Bindor”

Här är en kort video där Elisabeth berättar om utsattheten hos unga flickor och varför vårt projekt är så viktigt. Vi startar som ett pilotprojekt i lite mindre skala under vintern och våren för att utvärdera och eventuellt utvidga projektet ytterligare framöver.